Velikonoce v Rybářství Kolář

23.3.2021

Velikonoce v Rybářství Kolář

Velikonoce a ryba

Velikonoce se blíží a my přicházíme s tipem, jak si velikonoční svátky osvěžit.

Pojďte s námi oživit zapomenutou tradici, kdy bývala ryba na předvelikonočním stole běžným pokrmem. Narozdíl od ostatních druhů mas bylo to rybí v době půstu dovoleno.

V týdnu od 29.3. do 1.4. Vám v Rybářství Kolář nabídneme za akční cenu:

-        Siven filet s kůží 284 Kč/kg

-        Siven americký živý 135 Kč/kg

-        Kapr obecný živý 75 Kč/kg

Prodejní den se přesune z pátku 2.4. na čtvrtek 1.4. Využijte naší nabídky a přivítejte svátky jara s čerstvou rybou z Vysočiny!

Tip na přípravu

o   Filety ze sivena s jarní zeleninou a holandskou omáčkou

  • Suroviny na 4 porce
    • 800 g filet ze sivena
    • Jarní zelenina (mrkev, hrášek, jarní cibulka, cuketa)
    • 200 g másla
    • 2 žloutky
    • 1 PL Citronové šťávy
    • ½ PL vody
    • Sůl, pepř
  • V rendlíčku necháme rozpustit a rozvonět 50 g másla, na které poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Nejprve mrkev, poté cibulku a naposledy cuketu s hráškem. Vše necháme lehce prohřát, aby zelenina byla z vrchu měkká, ale uvnitř stále pevná. Nakonec zeleninu osolíme a opepříme.
  • Filety ze sivena pořádně osolíme, lehce opepříme a na pánvi na trošce másla necháme na středním ohni kůži dolů smažit cca 3-5 minut. Na poslední minutku poté filety otočíme. Tímto docílíme, že filety zůstanou hezky šťavnaté.
  • Zbytek másla cca 150 g necháme rozpustit (teplota okolo 100 °C).
  • Do vysoké nádoby vhodné k tyčovému mixéru dáme citronovou šťávu, vodu, žloutky a trochu soli a pepře. Pomocí mixeru rozšleháme žloutky a po tenkém pramínku přiléváme horké máslo a stále mixujeme. Jakmile omáčka zesvětlá a zhoustne je hotová. Dle chuti můžete ještě dokyselit a dosolit. Podávejte ihned, na porci stačí 1-2 lžíce, protože omáčka je velmi vydatná.
  • TIP: Pokud si omáčku zamilujete, můžete ji ozvláštnit koprem. Výborně se hodí také k chřestu či vejcím (vejce Benedikt).